martes, 3 de diciembre de 2013

Des dels inicis fins l'actualitat de la seva trajectoria novelistica

Arturo Pérez-Reverte al llarg de la seva trajectòria laboral ha escrit 29 llibres. Tots ells han sigut publicats per l' editorial Alfaguara. Tot seguit,  adjuntem els diferents llibres i una petita explicació. Aquesta informació l'hem extret del seu blog i hem considerat que resumeix molt bé el contingut de cadascun.


Vam decidir llegir-nos totes al mateix llibre i així poder comparar les nostres opinions. Hem escollit el Capitan Alatriste ja que en moltes escoles es llegeix en la matèria de castellà. A continuació, adjuntem una petita síntesis del llibre i després, les nostres opinions respecte al llibre.

"No era l'home més honest ni el més piadós, però era un home valent"... Amb aquestes paraules comença El capità Alatriste, la història d'un soldat veterà dels terços de Flandes que malviu com espadatxí a sou en el Madrid del segle XVII. Les seves aventures perilloses i apassionants ens submergeixen sense alè en les intrigues de la Cort d'una Espanya corrupta i en decadència, les emboscades en carrerons foscos entre la lluentor de dos acers, les tavernes on Francisco de Quevedo compon sonets entre pandanàcies i ampolles de vi, o els corrals de comèdies on les representacions de Lope de Vega acaben a ganivetades. Tot això de la mà de personatges entranyables o fascinants: el jove Íñigo Balboa, l'impecable inquisidor fra Emilio Bocanegra, el perillós assassí Gualterio Malatesta, o el diabòlic secretari del rei, Luis de Alquézar. Acció, història i aventura es donen cita com un remolí en aquestes pàgines inoblidables.


Sense dubte, la manera d'escriure d'Arturo Pérez-Reverte és molt addictiva. La veritat és que a cap de nosaltres ens interessa gaire la matèria de la qual parla en aquest llibre, però malgrat que això llegir-nos-ho ens ha semblat, fins i tot, interessant. A més a més, trobem que les històries que narra al llarg de la història presenten un cert paral·lelisme amb la societat en què vivim. Ens expliquem, igual que al S.XVII, vivim en una societat corrupta i on la desconfiança està molt present.

No hay comentarios:

Publicar un comentario